beloggie amy je
ENTRY ABOUT PRELOVED my art FESBUK CIKGU AMY +FOLLOW

بِسْــــمِ.ﷲِالرَّحْمَنِ.الرَّحِيم
assalamualaikum|hai reader(s) : amy was here.hope you enjoy here ! press button for listen a cute song ;)

nota kecil : terima kasih for bw n follow , jgn lupa letak link dlm chatbox for follow back



tinggal link blog awak kat sini tau
Jangan letak Iklan kat sini *Haram




tuto&GA BELOGGIE AMY
art trade with Asma' Sah
✿ Posted on Wednesday, May 29, 2013 at 4:51 PM ||
6 comment(s)


assalamualaikum

entry kali ni art trade lagi :) ilike ...
kali ni adik asma ajak amy art trade dengan dia . so ape lagi jommmm ! thankyou dik sebab sudi art trade dengan kak amy . okay tema doodle art trade kali ni bertemakan si gadis muslimah pinkiee :* selepas terjah blog adik asma ternyata adik ni suka warna pink so amy buat warna pink campur dengan grey sikit . dan hasilnya seperti di bwah ini


okay ini hasil art trade amy khas untuk adik asma :) maaf kalau tak sempurna di mata asma but kak amy dah try de best punyeee ! haha . okay asma sila klik gambar doodle di atas tu then save kay ! adik asma sahaja yang lain Haram ambil !! nak sila art trade dengan beloggie amy or order kay :*

ini doodle from adik asma . comelll kan ? kak amy suka . thankyou again :*


Labels:

art trade with arni lala
✿ Posted on Tuesday, May 28, 2013 at 11:10 PM ||
3 comment(s)


assalamualaikum

hari ni si comel arni jemput amy ber art trade dengan dia ;) yeahhhh . terimakasih dear sudi ber art trade dengan amy tau . thanksalottss ;) okay doodle untuk arni amy buat macam ala ala doodle muslimah pakai dress labuh pastu bawak handbag . cam tu laa . so tema warna amy pilih berdasarkan warna tema blog . blog arni warna blue and pink ! so amy buatlaa doodle tu . hehe so tengoklaa hasil nya :)

L
o
a
d
i
n
g

donee :) sorry ye arni if doodle tu terkurang di mata arni tau but beloggie amy try de best untuk doodle arni ni . hope you like it . thankss again sebab jemput amy ber art trade dengan arni . arni please take your doodle dekat atas tu ye . klik gambar di atas and save ! 

INGAT ! hanya arni sahaja tau yang lain haram  ambil doodle kat atas tu . nak ? sila art trade or tempah :) ty-

ini doodle from adik arni :) cute kan ? hehe thankyou dear :*


Labels:

art trade with adib veron
✿ Posted on Monday, May 27, 2013 at 10:56 PM ||
1 comment(s)


assalamualaikumm ;)
dah lama tak online blog :( sebab ada hal jap . so sangat sooryyy adib amy lambat reply mesej in cbox :)
adib ajak amy art trade :) so okaylaaaa . firstly , amy bw blog adib lu , terjah punya terjah then dapat la idea nak buat doodle yang sesuai dengan adib . pemilihan warna amy lebihkan kepada purple + grey sebab blog adib pun tema macam tu jugak . so buat jelah :) doodle lelaki amy mcm susah sikit but i try ! :D whihiii . lepas tu amy ternampak DP Fanpage adib pegang kamera . oukeh ! buat doodle sambil pegang kamera . dan hasilnyaaa macam di bawah tu ... 
tradaaaa...


maaf ye adib kalau doodle ni tak seindah di mata adib .HAHA . okay , adib only ye yang boleh ambil doodle ni ,yang lain HARAM . 

yang ni hasil art trade from adib veron ;)
comeelllll sangat . thankyou sebab sudi art trade dengan amy :D

Labels:

art trade with nurulAtiqah
✿ Posted on Friday, May 24, 2013 at 9:32 PM ||
1 comment(s)



assalamualaikum
malam ni atiqah ajak amy art trade dengan amy ;) thankyouu, dik sebab sudi art trade dengan beloggie amy ni
maaflaaa jika terdapat sebarang kekurangan pada doodle tu .;')
tapi amy dah try de best .whiiiiii ..
atiqah sila ambil doodle kat atas tu ye . tema dia purple sebab si atiqah ni gadis purple tau ;*

coppppppppp ! orang lain jangan cuba curi curi pulak doodle atiqah tu :) kalau nak sila ber art trade dengan amy ataupun tempah doodle di sini | kedai doodle | *murah murah jeee :p
doodle kat bawah ni daripada adik atiqah . so shomelll . merah ? i like it . thankyouu shomuchh



Labels:

Jom Buat Doodle By Nurul Atiqah
✿ Posted on at 4:18 PM ||
5 comment(s)



assalamualaikum

hari ni amy nak join segmen | jom buat doodle by NurulAtiqah | 
amy dah lama tunggu segmen macam ni . hewhew ;) . okayokay . amy pun budak baru dalam pembuatan doodle ni . tak pro lagi . okay doodle di bawah ni amy buat khas untuk segmen ni ..

.
.
.
.


klik untuk lebih besarrr :O
okay . done :)

Labels:

review belog adik ezateeRoslee
✿ Posted on Thursday, May 23, 2013 at 9:35 PM ||
0 comment(s)



assalamualaikum

malam ni amy nak review blog adik ezatee roslee :) yeahhh ..
amy kenal adik ezatee ni sebab dia ada buat tempahan doodle dekat amy . lagipun sesiapa yang sudi tempah doodle dgn amy blog dia akan direview :)

thankyouu ezatee ..

tentang blog ezatee ::


  • belog ezatee cepat loading .wahh , tak lama nak tunggu cikloading kan terus dapat masuk
  • pemilihan warna sangat soft mcm ezatee :) kak amy fall in love with you belog :)
  • header ? ohsemm gituuu ;) siap ada picture ezatee lagi . menarik2
  • navigation ezatee pulak .. haaa kak amy paling suka navigate ezatee tu . cute sangat .. eii comella 
  • belog ezatee ada banner tau . comel pulak tu :) hehe 
  • totally . belog ezatee tiada satu pun yang tak elok semua nya kelihatan sempurna :) , kak amy seriously suka tengok blog ezatee , pandai je edit . 
  • kak amy bagi 10 /10 markah :)
amy say : kak amy harap ezatee berjaya di dalam dunia blog mahupun dalam stdy :) kak amy tahu ezatee budak baik , kak amy seronok dapat jumpa ezatee . yeahh .. terimakasih atas tempahan doodle tu . hope you like it . okayyyy dik ? ^.^
jemput semua ke belog ezatee roslee ni tau . rugi kalau korang tak blogwalking belog ezatee ni :p
blog tempahan
✿ Posted on Wednesday, May 22, 2013 at 10:47 PM ||
0 comment(s)


assalamualaikum

amy baru selesai siapkan blog untuk buat tempahan barang blog
nama blog tersebut shop beloggie amy . hehehe *bajet je :3
di shop beloggie amy sedia menerima tempahan blogskin yang berharga RM2 ke atas shj . selain tu , tempahan doodle dan header turut ada :)
cover facebook pun ada tau !!

amy jual murah murah sahaja . dari harga RM 1.00 - RM 8.00 shj :)
harga boleh dirunding untuk lebih murah !!
sila ke blog shop beloggie amy

art trade with fara_nym
✿ Posted on Sunday, May 19, 2013 at 12:00 PM ||
4 comment(s)


by : beloggie amy

from : fara_nym

assalamualaikum :)

dah lama tak art trade , kali ni amy telah dijemput untuk ber art trade dengan si peminat boboiboy iaitu
fara_nym

selepas amy blogwalking ke blog fara ni , amy dapat idea untuk buat art trade untuk fara . fara ni suka boboiboy + fang . soo tema nya ialah si fara sedang lukis boboiboy and fang . amy pilih warna purple sebab blog fara pun ala ala purple soooo itu la hasil dari amy . sila tekan gambar di atas untuk ambil tau ..
ingat fara je :) yang lain haram mengambilnya :)
kalau nak ? sila art trade dengan amy , ataupun tempah doodle dengan amy :) *murah2 je ..

Labels:

siapa nak lollypop ?
✿ Posted on Tuesday, May 14, 2013 at 6:02 PM ||
0 comment(s)



assalamualaikum

short entry

#aaaa , nak makan lollypop pelangi tuuu :( tolong beli satu yaaa . hehe



1st Magical Giveaway by Rara Emira
✿ Posted on at 4:29 PM ||
3 comment(s)



assalamualaikum

yeah , amy nak join 1st magical GA by rara emira :)
klik banner kawaii kat atas tu bagi yang nak join . cepat join sebelum terlambat tau .
amy done follow belog | klik klik iklan | like fanpage & add fb | twitter ? *maaf amy tak ada twitter :(

Hadiah 1st Magical Giveaway by Rara Emira
  • topup RM5 x32
  • animated banner x3 
  • brooch x2
  • review blog x5 
  • flat keychain palestin(felt)  x3
  • tapak iklan percuma ( 1 month ) x2 
  • bloglist ( 1 month ) x2
  • header x5
  • notebook vintage x2
  • doodles x3
  • t-shirt x1
  • shawl x1
  • blouse x1
  • edit blog x1
  • cursor x3
  • 2 meter border lace x1
  • 10pcs kain felt (A4 size) assorted colour x1
  • 10pcs flatback resin flower assorted colour x1
  • 10pcs small size padded felt flower x1
  • 100pcs round button mix colour x1
  • buku untuk lelaki / perempuan ( tajuk ikt kesesuaian ) x2
  • kain ela 4 meter x2
see .. gempak kan ? hadiah hadiah dia semuaa ohsemmmm . nak ? sila lah join :)

pemilihan pemenang
  • two top referral
  • berdasarkan entry + blog menarik
  • dengan menggunakan khidmat incik random.org

Labels:

Mega Topup Giveaway By AS
✿ Posted on at 1:41 PM ||
0 comment(s)



assalamualaikuum :)

klik banner hensem kat atas tu ye kalau nak join !! amy dah follow syarat syarat :)
jum join sebelum terlambat !! banyak topup untuk dimenangi ..

tag -> cik donut ;)

CELCOM user

Labels:

Segmen Bloglist by WanMuna
✿ Posted on Monday, May 13, 2013 at 2:05 PM ||
2 comment(s)



assalamualaikumm

one more again , amy nak join segmen bloglist by wan muna :)
amy dah jadi follower penganjur segmen yang ke 151 #
klik banner hensem kat atas tu untuk join , hadiah ? of coz ada , ! gempakkkk tau .
tamat : malam ni pukul 9 malam :) * jomm join sebelum terlambat

Labels:

mega giveaway : santai banyak banyak by EM
✿ Posted on at 1:51 PM ||
3 comment(s)



assalamualaikum

amy join ye :) klik banner untuk join tau
hadiah dia semua ohsemmmm (y) join sebelum terlambat tau 

amy tag : 
spongebob || patrick 

Labels:

contoh aksesori for doodle
✿ Posted on at 11:21 AM ||
0 comment(s)



ini salah satu contoh doodle aksesori :)
( RM1.00 setiap satu )

nyatakan bentuk : belon \\ riben \\ aiskrim \\ lollypop \\ cat \\ love \\ sila nyatakan 
with doodle or not ? 

sila nyatakan di sini jika nak with doodle 

Labels:

doodle full body
✿ Posted on at 11:07 AM ||
0 comment(s)



contoh doodle full body
( RM3.00 - ke atas )

isi butiran ::
warna baju : pilih di sini
corak baju : polkadot || kosong || berombak
jenis baju : baju kurung || t-shirt || t-shirt with cardigan ||  sila nyatakan
jenis seluar : seluar jeans || skirt labuh || sila nyatakan
corak : polkadot || kosong
warna seluar : pilih di sini
kasut || selipar biasa || tanpa kasut
warna kasut  : pilih di sini
warna tudung : pilih di sini
tudung : bawal || shawl
corak tudung : polkadot || kosong
aksesori tambahan : belon || riben || sila nyatakan ( setiap aksesori akan di caj RM1.00 )
kedudukan / style doodle : sila nyatakan .

transprnt or not ?
line hitam | kelabu ?

berminat ? 
sila pm facebook 1 and facebook 2 / komen here / cbox amy .

Labels:

doodle half body
✿ Posted on at 10:53 AM ||
0 comment(s)





contoh doodle half body ( separuh badan )
RM 2.00 - ke atas

isi butiran ::

warna baju : pilih di sini
corak baju : polkadot || kosong || berombak
jenis baju : baju kurung || t-shirt || t-shirt with cardigan || sila nyatakan
warna tudung : pilih di sini
tudung : bawal || shawl
corak tudung : polkadot || kosong
aksesori tambahan : belon || riben || sila nyatakan ( setiap aksesori akan di caj RM1.00 )
kedudukan / style doodle : sila nyatakan .

transprnt or not ?
line hitam | kelabu ?

berminat ? 
sila pm facebook 1 and facebook 2 / komen here / cbox amy .





Labels:

11 Questions from Aini Shakinah
✿ Posted on Sunday, May 12, 2013 at 2:26 PM ||
0 comment(s)


assalamualaikum

today , amy nak main satu game yang tag blogger lain , tahu kan ? aini shakinah tag amy untuk jawab soalan yang direka khas oleh aini sendiri btw thanks for tag :)


The rules :
  • You must post these rules. Each person must post 11 thing about themselves in their journal.
  • Answer the question the tagger set for you their post. And create eleven new questions for people you tagged to answer.
  • You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
  • Go to their page and tell them you have tagged him/her.
  • No tag back.No stuff in the tagging section about "You are tagged if you are reading this" You legitimately (a.k.a really, trust, with all honestyhave tagged 11 people.
about amy
call me amy || tyha
18teen y/o for this year
6mei1995
bakal student at kptm
friendly || amy suka berkawan , jum kite kawan ?
kecik orangnya || tak mampu nak jadi besar , HAHA
mempunyai sepasang mata yang bulot || bulat la sangat kan ?
suka berblogging
suka berfesyen || tetapi halal di sisi Islam . hewhew
suka tengok boy / girl bergigi taring || hensem wooo :)
tak suka make up || biarlah tak cantik tanpa make up .

imagequestions from aini shakinahimage

1. Awak seorang yang ?
2. Apa favourite colour awak ?
3. Barang apa yang awak paling sayang ?
4. Seseorang yang bermakna dalam hidup ?
5. Apa yang boleh membuatkan awak gembira ?
6. Pakai phone apa ?
7. Benda apa yang awak tak suka ?
8. Benda apa yang awak nak sangat ?
9. Pernah terfikir untuk ?
10. Suka subject apa ?
11. Tak suka subjek apa ?


answer from me :


1. amy seorang periang , suka gelak hikhok , kadangkadang pemalu pun ada
2. oren + pink + merah + blackwhite = semua colour lah
3. teddy bear pemberian dari incik hati ;p
4. firstly myparent + myfamily + my incik hati + all friends amy
5. incik hati buat suprise :')
6. sony ericsson || love sony forever ||
7. erm , orang yang sombong + bajet and lipasss || eiuuu , geli kay geli
8. camera lomo + dapat bahagiakan myparents and incik hati + capai citacita as a teacher
9. pernah terfikir untuk jadi yang terbaik di antara terbaik :)
10. masa zaman sekolah dulu amy suka subjek fizik sebab cikgu amy suka bercerita kadangkadang mengantuk pun ade . HAHA
11. masa zaman sekolah jugak , amy tak suka subjek addmath sebab susah sangat kot -.-

questions from amy

1. sejak bila berblogging ?
2. tiga orang yang paling awak sayang
3. nombor yang paling awak suka
4. tempat yang ingin awak pergi ?
5. result upsr / pmr / spm  dapat berapa "A"
6. pengalaman paling ngeri ?
7. pengalaman paling sweet
8. siapa bff awak ?
9. dua barang yang paling awak sayang
10. binatang yang paling tak suka ?
11. nak kawan dengan amy tak *soalan sempoii . HAHA.

Labels:

segmen : tiga kembar comel
✿ Posted on at 1:51 PM ||
1 comment(s)



assalamualaikum

amy join ye :) tekan banner untuk join
amy dah jadi follower cik kembar yang ke #51

Labels:

1st Giveaway Lomo by Farah
✿ Posted on at 12:42 PM ||
3 comment(s)



assalamualaikum

hari ni amy nak join ga by farah :)
hadiah untuk ga farah ni iaitu camera lomo !! wow , best tuu , dah lama amy nak lomo tapi sampai sekarang takboleh lagi . hehe , hope dapat lah lomo tu , amin- :)

to yang nak join : sila tekan banner cun dekat atas tu ye .

Labels:

review follower ke 300
✿ Posted on Saturday, May 11, 2013 at 10:21 PM ||
2 comment(s)


assalamualaikum

okay amy nak tunaikan janji amy untuk review follower amy yang ke 300 :)

followers amy yang ke 300 ialah | aini shakinah |

tahniah aini sebab be followers amy yang ke tigaratus :)
salam perkenalan dari beloggie amy ,


ini blog kepunyaan gadis berlesung pipit iaitu adik aini sakinah :) cantikkan ?

header : header bertemakan colourful life . tema warna asas purple . simple but nice . tenang je bila akak tengok blog aini ni . 
background : background adik aini ni berpetak petak halus gitu , tambahan pula warna ungu lembut . wow , comel je :)
note tambahan : keseluruhannya blog aini ni bertemakan warna purple . suka warna purple ye ? blog aini ni ringan je | cepat loading , *trylaa visit blog aini ni
beloggie amy bagi 8/10 to blog aini shakinah .
beloggie amy ada satu lagi hadiah :
scroll ke bawah
.
.
.
tadaaaaaaaaaaa
ini doodle yang akak amy buatkan khas untuk adik aini :)
hope suka ya . warna purple tuu .
tekan gambar tu untuk ambil .*ingat hanya aini shakinah je yang lain Haram ambil . sekian~

(jum follow & bw blog aini )

thankyouuu
✿ Posted on at 9:55 PM ||
0 comment(s)



assalamualaikumm :)

dah lama amy x updating dengan beloggie amy ;p
rindu yang teramat nak conteng conteng blog , nak blogwalking , nak follow blog2 . HAHA
ke manakah cik amy menghilangkan diri ?
amy tak hilang pun :3 , just amy bercuti ke kelantan je . haha
stop for bebel tak tentu now fokus at topic :D

amy online belog tadi then tengok follower dah mencecah 303 . wow ! double thankyouu yang sudi follow amy :)
ada jugak la yang sudi follow blog yang x seberapa tu btw , amy sangat berterimakasih pada followers amy yang kiut lagi hensem :D
to 300 followers anda akan direview and dapat hadiah doodle dari beloggie amy :)
itu sahaja untuk malam ni :)

*masa untuk blogwalking untuk | Segmen: Tingkatkan follower ke-xxxxx by N.A.D.I.A |


SEGMEN: Review Sampai Lobam
✿ Posted on Wednesday, May 8, 2013 at 9:12 PM ||
1 comment(s)



assalamualaikum

maaf amy sebenarnya dah buat entry untuk segmen ni tetapi amy TERdelete la pulak , masalah teknikal tadi . maaf sangat :'(
okay , tekan banner comel + cute kat atas tu ye *amy jatuh cinta dengan banner tu .ehehe
amy baru je be follower cik penganjur :)
belog sahizatul ni comel + hensem jeee . love it . hehehe . jemput join ye :)

CERITAKAN SERBA SEDIKIT TENTANG KORANG DAN BLOG ?

about me : 

1. amy for shortcut name
2.18teen y/o for this year 2013
3. suka berkawan | peramah | pemalu |
4. nak kawan dengan cik penganjur , boleh ? hehe
about blog

(a) diberi nama : beloggie amy
(b) blog ni dilahirkan pada : may2013
(c) blog ini bertemakan : ala ala kawaii
(d) tema warna blog amy : colourful
(e) blog ni amy gunakan sebagai : diari life amy | tempat untuk menghasilkan karya doodle amy |
(f) jenis blog : amy guna blogskins sebab mudah untuk di edit

itu sahaja serba sedikit tentang amy n blog :)



Labels:

SEGMEN REVIEW PERCUMA
✿ Posted on at 8:29 PM ||
2 comment(s)



assalamualaikuumm :)

amy join ye segmen ni . hehe tekan banner hensem kat atas tu kalau nak join .amy da follow blog bajuwarnacoklat .hehe , comel kiut je blog si penganjur segmen ni . jom join sebelum terlambat :D

Labels:

mygirlfriend :* #partone
✿ Posted on at 4:25 PM ||
0 comment(s)



assalamualaikumm :)
perempuan kat atas tu girlfriend amy tau :* diberi nama najwa atau wawa :) 
jangan salah faham pulak ye , amy kawan dengan wawa ni sejak zaman jepun lagi wkakaka X) haha lama kan ? takla sebenarnya sejak sekolah rendah lagi , fuhhhh lama tuuu :) and amy sayang sangat dekat dia . wawa ni sweet , baik , pandai , comel and semualaaa :D 
amy memang untung sangat dapat kawan macam wawa ni . dia faham amy and dia ada je kalau time susah time senang . tapi bila dah umur 18tahun ni , masing masing semua dah berpecah , wawa sambung stdy dekat lain , amy dekat lain . uwaaaa terpaksa pisah tapi tetap kawan okay ? 

to wawa : terimakasih sudi jadi kawan tuek(amy) thankyou jugak tolong kongsikan ilmu masa sekolah2 dulu :) wawa memang terbaikk :* tuek sayang sangat wa . please , tolong jadi kawan untuk selamanya :) tanpa wa tuek sedihhh :( iheartyouuu wawa . btw , this year , wawa orang first wish birthday amy , terharuuuu sangat siap bagi kejutan lagi and teddy itu comel macam wa :*

Segmen: Tingkatkan follower ke-xxxxx by N.A.D.I.A
✿ Posted on at 11:41 AM ||
26 comment(s)



assalamualaikum
malam ni amy nak join segmen tingkatkan follower ke-xxxxx by nadia ..
amy dah lama tak join segmen upkan follower ni so malam ni terasa nak join laa . tekan banner untuk join tau
amy dah follow syaratsyarat segmen ni , syarat dia simple dan mudah sahaja ;)

jumlah follower amy 
(276)
*promosi promosi 
#jommm  komen dan follow blog amy ye *hehe tak paksa :)

Labels:

i'm student :)
✿ Posted on Tuesday, May 7, 2013 at 10:54 PM ||
0 comment(s)



assalamualaikum :)

setelah beberapa lama bercuti sebagai pelajar , now amy dah bersedia untuk jadi pelajar balik :D yeahhhh ..
tapi kali ni dah takpakai baju uniform skolah lagi , dah takde peraturan sekolah :p serunukk , 24jun ni amy dah buat keputusan untuk sambung stdy dekat kolejpolytechmara (kptm) di rahsia . HAHA . itu je rezeki amy setakat ni , Alhamdulillah laa sebab diberi peluang untuk tuntut ilmu di kptm . walaupun hasrat amy nak lanjutkan pelajaran di universiti :( tapi result spm amy taksetaraf untuk ke universiti lagi . kecewa la jugaknye . di kptm amy dapat sambung stdy dalam bidang pendidikan awal kanakkanak . wow ! be a teacher :) Insyallah , onedays ..
kos tu pun best jugak , tambah pulak amy minat dalam bidang tuu :') .. and amy berjanji untuk stdy bersungguh sungguh demi masa depan amy sendiri ..
and kawankawan seperjuangan amy masa zaman sekolah dulu tu , stdy leklop :') btw , besok mesti ramai yang join formsixx op ? kikiki ~
okaylaaaa , harap masa amy dekat kptm , ada la yang sudi jadi kawan amy . yuhuuuuu .

setakat tu sahaja entry untuk malam niii ;p