beloggie amy je
ENTRY ABOUT PRELOVED my art FESBUK CIKGU AMY +FOLLOW

بِسْــــمِ.ﷲِالرَّحْمَنِ.الرَّحِيم
assalamualaikum|hai reader(s) : amy was here.hope you enjoy here ! press button for listen a cute song ;)

nota kecil : terima kasih for bw n follow , jgn lupa letak link dlm chatbox for follow back



tinggal link blog awak kat sini tau
Jangan letak Iklan kat sini *Haram




tuto&GA BELOGGIE AMY
nasihat seorang kawan :)
✿ Posted on Sunday, September 16, 2012 at 9:53 PM ||
0 comment(s)


assalamualaikum

nasihat dari kawan baik amy , tak kan amy lupa.
kawan amy ni agak mendalami siket dalam ilmu agama .best dapat kawan nge akmal,suatu hari an amy teringin nak tahu "ape hukum kapel eh ?" so amy tanye lha mal .perbualan at fesbuk di copy disini

PART ONE #

amykapel ni haram ke tak ? ade stgh oam tu ckp hrm , ad stgh tu ckp takpe asl tahu hukum bts dye ?

akmal :  haram...haram sbb ada name kapel tu...klau b'cnta2 pun hram gax...klau pegang2 lg haram...
npe perlu ada nme kapel dlm hbgn uh...xperlu ada pun..klau btul nk kawin..knal2 r dlu...da thu ad prasaan cinta,sesuai..bole khwin...kwin r...klau mse xs'suai lg..pndai2 r b'hbg dgn cre islam bnarkn

PART TWO#

amyinsyallah fhm , 
tp kan , 
amy ade knl dgn bdk laki niy , 
dye baik , dye sllu nsht amy , .tp amy niat amy kapel dgn dye sbb amy syg akhlak dye , prgai dye . n dye pun mcm tu jugak .
n amy jnji amy kapel dgn dye amy jge maruah amy , hkum pgaulan amy .
law mcm ni , ape pndpt mal ?

akmal : klau berhubung sebab nak kwin..bole..."Tapi perlukn batas2 je...n npe perlu ad istilah kapel dlm hbgn amy uh ??xperlu ad r istilah kapel uh...nnti akn ad juga unsur2 kapel yg xelok amy n budak laki uh akn buat

   oke itu sahaja yang dapat amy kongsikan dengan korang semua. itu pendapat kawan amy .jika ada salah 
silap harap dimaafkan . nak tahu lebih lanjut tanya lha dekat orang yang lebih arif dalam ilmu agama nih.hehe.
sharing is caring kan ?